ASPVIK HOUSE

Country Sweden
Model Agorafocus
Architect Andreas Martin-Löf Arkitekter
http://martinlof.se
Photographer James Silverman

http://jamessilverman.co.uk

The Swedish architect Andreas Martin-Löf designed this house as a weekend retreat for his family. Situated on a steep hillside in Aspvik, the house overlooks the archipelago of Stockholm. To accommodate the steepness of the site and to avoid dominating the surrounding environment or obstructing the views, the architect created a two-story house against the slope. Constructed from materials such as wood and steel on a concrete foundation, the slanting exterior walls subtly evoke a traditional Chinese pagoda or a watchtower. A terrace wraps around the house, at eye level with the canopy of pine trees. The interior style is stripped-down and minimalist, yet everything has been carefully considered down to the last detail. The rawness of the materials in the dining area is perfectly complemented by the architect’s choice of a Agorafocus glass-panelled, suspended Focus fireplace.

You are an architect/interior designer

and you want to work with Focus Contact us

Subscribe to our newsletter

Get regular updates on Focus news. Subscribe